mandag 14. mars 2011

Pt time og slyngetrening

For en herlig dag, været har vært mildt og fint og jeg får masse ekstra energi av solen!:)

Dagens PT time har vært svært krevende men GØY! Jeg merker også at formen min blir bare bedre og bedre på mølla, disse harde intervallene gir meg så mye energi:) 
Dagens økt bestod av 2 intervaller på mølla og deretter var det slyngetrening. Dette er noe jeg aldri hadde prøvd før. Vi tok styrke på hele kroppen! Tungt men også gøy.  Dette er noe jeg vil anbefale deg og prøve om du ikke har gjort det før. Denne type styrke trening falt veldig i smak hos meg!:) 

Hva er slyngetrening?

Grunnprinsippet for det å trene med slynger er å arbeide i vektbærende øvelser med et utstabilt underlag, i dette tilfellet regulerbare slynger. Ved hjelp av enkel biomekanikk kan dermed utøveren selv regulere tyngden på alle øvelser ved å variere kroppens vinkel mot underlaget, høyden på slyngene eller legge inn flere ustabile elementer som feks entreningsball.

Enkelheten i treningsformen gjør at en kan utføre de fleste kjente øvelser raskt, enkelt og funksjonelt. En kan for eksempel trene flyes, tricepspress og bicepscurl uten å måtte gjøre noe annet enn å forandre sin posisjon i slyngene.

Samtidig åpnes det opp for uttallige nye kombinasjonsøvelser for både overkropp / mageog underkropp. Her har mange fysioterapeuter og trenere utnyttet de muligheteneslyngene gir til selv å utvikle idrettsspesifikke øvelser for sine utøvere.

Det er i dag vanlig å bruke slynger både innenfor basistrening, generell styrke og spesifikkstyrke. Fordeler som økt aktivering av støttemuskulatur, økt muskulær stabilitet i helekroppen og en høyere grad av funksjonell styrke har gjort at svært mange idrettsutøvere nå bruker slynger aktivt.

For alle som ønsker en super effektiv og hard treningsøkt så gjør slyngetrening at:
- en kan gjøre alle øvelsene i ett og samme apperat
- en trener i funksjonelle øvelser med hele kroppen noe som gir en økt treningseffekt
- en trener ustabilt og får aktivert støttemuskulatur
- en trener kjernemuskulatur og kroppsbevissthet i alle øvelser
- en kan gjøre alt fra enkle til svært tunge øvelser for hele kroppen.
- en kan trene alt fra tung styrke til høy puls intervaller i det samme apperatet.

Legger ved en video så dere kan se hva slyngetrening går ut på :) 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar